A. N. S.

 

Història

L’Associació de Navegants Solitaris (A. N. S.) és una associació esportiva destinada a la promoció i difusió de la Navegació en Solitari i a Dos, essent, per tant, la seva activitat principal, l’ organització de regates de creuers a vela per a navegants solitaris i a dos.

L’ A. N. S. combina la seva activitat esportiva amb trobades dels seus associats i aficionats en general, en el Reial Club Marítim de Barcelona, seu social de l’associació, on es fan xerrades, conferències o demostracions tècniques relacionades amb el món de la vela en solitari o amb tripulació reduïda. Recentment, l’ A. N. S. en la seva voluntat de compartir experiències i guanyar nous amics, ha celebrat aquestes trobades en diversos Clubs del Mediterrani espanyol, i està en disposició de seguir-ho fent en tots aquells Clubs que poguessin estar interessats.

Fundada oficialment el març de 1990, el seu primer president va ser Víctor Sagi Monplet. Existia ja amb anterioritat, en ser un grup d’ entusiastes regatistes, que navegant en solitari, d’ una forma espontània, mantenien viva la torxa que va encendre l’ any 1973 el director de la revista "Yate y Motonáutica" Antonio Beguetti, quan va organitzar la primera regata d’ altura per a solitaris de la història de la vela espanyola: "La Mare Nostrum".

La regata Mare Nostrum, a excepció de la primera edició, té un recorregut de 500 milles des de la sortida en un punt de la costa catalana, deixant totes les illes Balears a estribord, per arribar a un altre punt de la costa catalana. Fou organitzada fins l’ any 1981 pel seu fundador, quedant pràcticament adormida (a excepció de l’ edició de 1985) fins el 87 quan un grup de vuit veterans participants van decidir organitzar, ells mateixos, una nova edició.

L’ èxit va ser íntim però molt intens. Així doncs, entre 1988 i 1991 es van celebrar quatre noves edicions, apareixent per primer cop en la del 90 la divisió de "a Dos", anomenats oficialment de "Tripulació reduïda". Aquesta divisió va incorporar nous patrons. En el IX Trofeu del 91 van arribar a sortir 30 embarcacions.

Fou llavors quan emparats per l’entusiasme de participar en una prova tan especial com la regata Mare Nostrum i animats ha promocionar i preservar el sentiment que es desenvolupa practicant aquesta forma de navegar, es va acordar de legalitzar l’associació a fi i efecte de mantenir viva la regata que els havia unit i els havia proporcionat tants bons moments.

Amb l’associació ja en marxa, i sempre com a màxim esdeveniment la regata que havia servit d’estímul, se edità un calendari anual d’ entre 5 i 8 proves, amb una puntuació per als patrons i una puntuació de tot el circuit.

En finalitzar el període estatutari de quatre anys de govern de la Junta Fundadora, Toni Guiu i Badia va prendre el relleu en la presidència de l’A. N. S., càrrec que va mantenir fins el març de 1999, data en la qual fou nomenat l’actual President Ignasi Álvarez d’Armengol.

L’any 1995 i per suggeriment d’alguns membres actius de l’associació, que van sol·licitar poder participar en una prova de recorregut més llarg, es dissenyà i organitzà la regata "Transmed" o 1100 milles de Barcelona, illa d’ Ustica a Barcelona, rememorant una altra regata clàssica "La 1000 milles a Dos". En aquella edició de 1995 van prendre la sortida 12 embarcacions, 6 en solitari i 6 a dos; l’ èxit, malgrat la complexitat de la prova, va estar a la alçada del més exigent. Fou també la primera regata de la història de la vela espanyola que va comptar amb seguiment en temps real, via satèl·lit, de la flota participant. Una altra vegada l’A. N. S. tornava a ser pionera.

 

 

Nova Junta Directiva

PRESIDENTE DE HONOR

· JOSÉ LUIS DE UGARTE, PRESIDENT D'HONOR

 

JUNTA DIRECTIVA

· JAVIER TEJEDOR GIMÉNEZ, PRESIDENT

· TONI GUIU BADIA, VICE-PRESIDENT 1º

· SANTIAGO GARCÍA-CASCÓN, VICE-PRESIDENT 2º

· JAUME MERCADER I GINER, TRESORER

· JOAQUIM FERRER i SANTOS, VOCAL - DELEGAT PER A CLASSE 6'5

· MIGUEL SANCHEZ AGUILELLA, VOCAL - DELEGAT DEL CAMPIONAT D'ESPANYA 2005

· FRANCESC SANTANACH PRAT, VOCAL

· JAN SANTANA, VOCAL

· CRISTINA ZANDER, VOCAL i RELACIONS PÚBLIQUES

· RAFAEL MORÓN MARTÍNEZ, SECRETARI DE LA JUNTA DIRECTIVA

 

SEU SOCIAL

REIAL CLUB MARÍTIM DE BARCELONA
Moll d'Espanya s/n
08039 Barcelona
Tel.: 932 217 394 / 932 214 859
Fax: 932 215 566
VHF: canal 9

 

DIRECCIÓ

ASSOCIACIÓ DE NAVEGANTS SOLITARIS
C./ Muntaner 393, pral. 2n. 1a.
08021 BARCELONA
Tel.: 936 852 769
Fax: 936 852 761

· · LAURA DOMÉNECH HERRERO, SECRETÀRIA EXECUTIVA


Correu electrònic: presidencia@ans2000.es


REPRESENTANT EN LA "FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE VELA"

Miguel Sanchez Aguilella, Vocal de l'Associació de Navegants Solitaris i Director del Campeonat d'España de Solitaris i A Dos ha sigut nomenat representant de l'ANS en la "Federación Española de Vela", com membre del Comité de Regates.


REPRESENTANT EN LA FEDERACIÓ CATALANA DE VELA

Javier Tejedor Giménez, President de l'Associació de Navegants Solitaris ha sido nomenat membre del Comité de Regates de la Federació Catalana de Vela.

NOVA JUNTA DIRECTIVA DE LA RANC

· TONI GUIU BADIA, VOCAL DE LA COMISIÓ PERMANENT

· JAVIER TEJEDOR GIMENEZ, TRESORER


 

Associació de Navegants Solitaris
info@ansolitaris.com